Lid worden_Welkom


Leuk dat je lid wilt worden van LHC Roomburg, de enige hockeyclub van Leiden! Wij hebben een rijke historie en weten tophockey goed te combineren met breedtehockey en gezelligheid. Roomburg heeft in totaal ruim 1300 leden en beschikt over drie watervelden (twee nieuw aangelegd in zomer 2020). Met 800 jeugdleden hebben we veel jeugdhockey op de zaterdagen en zondagochtenden, op Roomburg én Trigon. Doordeweeks trainen het Stedelijk Gymnasium en Bonaventura Lyceum op onze velden en maken zij gebruik van onze buitenkleedkamers. De binnenkleedkamers worden doordeweeks omgetoverd tot BSO door Stichting Kinderopvang ’t Kasteel. Zo wordt ons park optimaal benut!

Wanneer wordt door wie gehockeyd?
Bij Roomburg kan je op verschillende niveaus hockeyen. We hebben prestatiehockey (alle eerste, tweede en soms derde teams bij de junioren, en Dames 1 en 3 en Heren 1, 2 en 3 bij de senioren), maar natuurlijk hebben we ook recreatief hockey. De aller jongste jeugd (Funkeys van 5 jaar) traint op zondagochtend; alle andere jeugdteams trainen een of twee keer doordeweeks en spelen op zaterdag een wedstrijd (een enkele keer op zondag). Senioren en Veteranen trainen ook een of twee keer doordeweeks, en spelen hun wedstrijd op zondag.

Roomburg heeft ook een bloeiend veteranenhockey, waarbij Landskampioen Heren Veteranen A in de Hoofdklasse speelt. Dames van 30 jaar of ouder kunnen buiten de zondag ook meespelen in competitieverband met de Dinsdag Veterinnen.

Veel ouders met kinderen die gaan hockeyen, vinden het leuk om zelf ook het spelletje onder de knie te krijgen. Dat kan bij de Trimmers die op maandagavond trainen en geregeld ook wedstrijden spelen.

Hockey seizoenen
Het hockeyseizoen loopt van 1 september tot eind juni. Tijdens de winterstop (december t/m februari) spelen de meeste jeugdteams in de zaal. Enkele Jongste Jeugd categorieën spelen midwintercompetitie buiten. Senioren kunnen deelnemen aan zaalhockey óf midwintercompetitie.

Andere activiteiten
Naast trainingen en wedstrijden organiseert Roomburg heel veel andere activiteiten voor zowel junioren als senioren. Te denken valt bijvoorbeeld aan allerlei toernooien waaronder het beroemde senioren toernooi PIMS, maar ook het D-Molentoernooi, het interne pannenkoekentoernooi voor de jongste jeugd en het familietoernooi. Daarnaast organiseren we o.a. clinics en hockeykampen, waarbij vaak (oud)internationals aanwezig zijn, en natuurlijk de befaamde CD-feesten en AB-feesten!

We wensen je een hele fijne tijd toe op onze vereniging!