.Algemeen


LHC Roomburg is de enige echte Leidse hockeyvereniging, óók voor 18+. Maar wat zijn de mogelijkheden, waar kan je terecht?

Senioren
In deze categorie kom je automatisch terecht als je 18+ bent. Wedstrijden worden op zondagen gespeeld. Er zijn in de heren én de dames lijn een flink aantal teams actief op verschillende niveaus. Uiteraard zijn er ook teams die gespecialiseerd zijn in de derde helft.

Tophockey
Dames en Heren 1 en 2 vallen onder de afdeling tophockey. Het is het streven om deze zoveel mogelijk te voeden met spelers die afkomstig zijn uit de eigen jeugdopleiding. Zo bestaat 83% van de H1 selectie 2018 - 2019 uit zelf opgeleide spelers. Heren 1, en sinds dit seizoen ook Dames 1, spelen in de eerste klasse. LHC Roomburg heeft de ambitie om met Heren 1 in het seizoen van 2020 naar de Overgangsklasse te promoveren.

Jong Senioren
Er bestaat ook een jong senioren competitie voor spelers tussen 18 en 25 jaar oud. Zo speel je tegen mensen uit je eigen leeftijdscategorie! In het seizoen 2018/2019 komt LHC Roomburg voor het eerst met twee dames en een herenteam uit in deze speciale competitie, waarmee er een betere doorstroming mogelijk is vanuit de jeugd naar de senioren.

Veteranen
Ben je 35+ (Heren) of 30+ (Dames)? Dan is deze categorie geschikt voor jou. Ook hier zijn er diverse heren en dames teams actief want Roomburg heeft een bloeiend veteranenhockey.

Trimhockey
Nog geen hockeytalent, maar wel enthousiast voor het spel? Of heb je een druk (sociaal) leven waardoor de weekenden bijzonder vol zitten? Misschien is trimhockey dan wel wat voor jou. Op de club zijn verschillende trimgroepen actief op de maandagavond. Lees verder.

Indelingen teams
Spelers vanaf 18 jaar die niet zijn geselecteerd voor de eerste twee heren- en damesteams van Roomburg, worden ingedeeld door de Seniorencommissie. Deze bestaat uit een heren, dames en veteranen elftalcommissaris.
Uitgangspunt hierbij is het samenstellen van gezellige teams verdeeld over verschillende niveaus. rekening houdende met voorkeuren van individuele spelers en teams. Prioriteit bij de indeling is echter dat iedereen een team heeft rond of op eigen niveau en dat alle teams minimaal 12 spelers hebben.

Roomburg heeft met 3 velden plaats voor ca. 32 senioren teams. Leidraad voor teamgrootte is 16 spelers. Teams met minder spelers kunnen worden aangevuld en grotere teams moeten spelers afstaan indien noodzakelijk voor de indeling.

Om stabiel presterende veteranenteams te houden en de aansluiting vanuit de senioren te verbeteren is enkele jaren geleden op Roomburg besloten tot een actief doorstroombeleid. Dit betekent dat spelers die van de KNHB voor de veteranen mogen spelen (heren 35 jaar, dames 30 jaar of ouder) over kunnen stappen. Spelers vanaf 40 (heren) of 35 jaar (dames) worden op volgorde van leeftijd automatisch doorgeschoven naar de veteranenteams.

Evenementen
Door het jaar heen worden er verschillende activiteiten georganiseerd voor én door senioren. Zo zijn er de aangeklede borrels op zondagmiddagen (Theedansen), klaverjas avonden, en natuurlijk het jaarlijkse PIMS toernooi!

Trainen
Trainingstijden worden vastgesteld door het Technisch Hart in samenspraak met de Seniorencommissie. Teams kunnen voorkeursdagen/tijden opgeven. Seniorenteams worden bij voorkeur ingedeeld tussen 20 en 23 uur op dinsdag- t/m vrijdagavond. Teams kunnen gedurende een uur trainen op een half veld.

Voor het geven van trainingen aan andere (jeugd)teams, is een vergoeding beschikbaar. Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste trainers, waarvoor ook ondersteuning en opleidingen georganiseerd worden.
 
Verplichtingen voor teams
Van teams wordt verwacht dat zij een actieve bijdrage leveren om gezellig en sportief hockeyen mogelijk te maken. Zo worden teams bij thuiswedstrijden ingedeeld om te fluiten op zaterdag bij de oudere jeugd, en/of op zondag bij senioren. Daarnaast wordt van de teams verwacht dat zij bij toerbeurt de bar bezetten, en opruimen & vegen na de wedstrijden op zondag (Elftal hulp diensten).
Omdat fluiten stressvol kan zijn, kun je regelmatig scheidsrechters cursussen volgen en hebben we de ‘Club Scheidsrechter+ opleiding’.

Doorhockeyen in winterstop
In de winterstop kunnen teams meedoen aan de gratis Mid Winter Competitie (MWC) of tegen een vergoeding aan zaalhockey. Veldtrainingen zijn tijdens de winterstop niet mogelijk; zaaltrainingen kunnen op eigen rekening worden georganiseerd. Zowel bij MWC als Zaalhockey moet het team de arbitrage zelf regelen.

Meer weten?