Junioren

Jongste Jeugd

Senioren

BARDIENST ROOSTER
juni 48 %
juli 0 %
augustus 100 %
Gehele planning
VACATURES
Totaal aantal vacatures: 8
Bestuur 
Barcommissie  Algemeen Lid  Info?
Juniorencommissie  Lijncommissaris E8-tallen   Info?
Juniorencommissie  Lijncommissaris E6-tallen  Info?
Juniorencommissie  Lijncommissaris F  Info?
Juniorencommissie  Algemeen Lid  Info?
Juniorencommissie  Wedstrijdsecretaris  Info?
Juniorencommissie  Zaalhockeycommissaris  Info?
PIMS-commissie  Algemeen Lid  Info?
Mijn Roomburg App
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
2017-2018 Dames 1 2400x600.jpg 2017-2018 Heren 1 2400x600.png Funkey team blauw 1000x250.JPG ME3 teamfoto.jpg Nieuwroomburgpark_2400x600.jpg Opening_waterveld.jpg Roomburg jongens.jpg
 
Westland D1 - Roomburg D1: 1-1

Na de promotie naar de tweede klasse, was het best even spannend om te kijken hoe we als team de eerste wedstrijd zouden doorstaan. Zoals aan de uitslag te zien is, is dat prima gelukt tegen een tegenstander die grote ambitie heeft om volgend jaar in de eerste klasse uit te komen.

Eerst even iets over het team en de staf. Er zijn wat wijzigingen geweest in de staf en er is een aantal nieuwe speelsters bijgekomen. Na de promotie hebben we afscheid genomen van Noor, Eline, Wil en Myrthe. Nieuw in D1 zijn komend seizoen: Elise, Bo en Annemiek. Sinds lange tijd in de geschiedenis zien we dat er flink wat jeugdspeelsters, van wie sommige al vanaf hun 6e bij Roomburg hockeyen, nu uitkomen in Dames 1. Hoe gaaf is dat! Dit jaar zal Arno, daarbij ondersteund door Martijn, Maarten, Bouwie en Merlijn, opnieuw het team coachen en trainen. Manager blijft ondergetekende en Thijs en Chris zullen het videogedeelte voor hun rekening nemen.

Net als vorig jaar zal dames 1 ook komend seizoen heel wat teams trainen, o.a. MA1, MC1, hockeyschool, funkey en benjamins. Daarnaast hebben we heel wat plannen om iets leuks te doen voor de club, zoals bijvoorbeeld een clinic voor de allerjongste jeugd, een borrel voor oud-dames 1 speelsters en een D-kamp. Dat doen we natuurlijk omdat we de club een warm hart toedragen maar ook omdat we daarmee wat extra geld willen ophalen voor ons teamweekend naar Barcelona. Voor dit doel verkopen we ook exclusieve wijn, waarvan een deel van de opbrengst naar een goed doel gaat nl het jeugdsportfonds. Als u alsnog deze heerlijke wijn wilt kopen, kunt u een mail sturen naar [email protected].

Terug naar onze core business: hockey. We hebben een goede voorbereiding gehad, met flink wat oefenwedstrijden en een zeer geslaagd teamweekend in de nabijheid van Woerden. Na de laatste trainingen stonden we zondag op scherp tegen Westland. Het was erg fijn dat Esther uit D2 mee wilde spelen, we konden haar ervaring en hockeytalent achterin goed gebruiken. Gestoken in het nieuwe tenu, begonnen we goed aan de wedstrijd. Aanvankelijk beheersten wij het spel, creƫerden verschillende kansen waaronder 2 strafcorners na mooie acties van Annemiek en Marjo, maar het mocht niet baten, het eerste doelpunt kwam van Westland. Na 3 corners op rij ging de derde corner van Westland, die overigens enigszins dubieus was, er snoeihard in. Wij begonnen daarna ietwat onrustig en zenuwachtig aan de tweede helft. Nadat Westland een aantal keer gevaarlijk kon doorbreken maar dankzij solide verdediging van de achterhoede en goed werk van Daya niet tot scoren kwam, kregen wij het laatste kwart veel meer kansen en kon de gelijkmaker niet uitblijven. Na een mooie pass van Jans wist Marjo de bal subtiel in het doel te leggen: 1-1. Ondanks het feit dat wij vooral aan het eind van de tweede helft de sterkere partij was, bleef dat tevens de eindscore. Een prima resultaat voor een eerste wedstrijd dames! Het bier op het TD smaakte daarna dan ook bijzonder goed!

Volgende week spelen we thuis tegen Dopie. We hopen natuurlijk op een grote opkomst. Toto-uitslagen volgen later deze week!

Namens staf en speelsters,

LvG


Reageren op het nieuws?
reactie
lidnummer
wachtwoord
 
 
:) = :( = 8) = O-) = ;) =
:*) = -:-) = :O = :9 = L) =
^O^ =
terug naar vorige scherm

Sportclubs kunnen niet zonder sponsors. Roomburg heeft veel te bieden.
Ook sponsor worden?