Junioren

Jongste Jeugd

Senioren

BARDIENST ROOSTER
augustus 0 %
september 3 %
oktober 0 %
Gehele planning
VACATURES
Totaal aantal vacatures: 16
ALGEMENE ZAKEN 
Archiefcommissie  Algemeen Lid  Info?
Onderhoudscommissie  Voorzitter  Info?
COMMERCIELE ZAKEN 
Sponsorcommissie  Algemeen Lid  Info?
Sponsorcommissie  Algemeen Lid  Info?
Vrienden van Roomburg  Secretaris  Info?
FINANCIELE ZAKEN 
Barcommissie  Coördinator Keuken  Info?
Materiaalcommissie  Inkoper  Info?
Materiaalcommissie  Materiaalbeheerder Senioren  Info?
LIJNORGANISATIE 
LijnCoördinatoren  LijnCoördinator E8-lijn Meisjes  Info?
LijnCoördinatoren  LijnCoördinator F3/6-lijn Jongens  Info?
Teamcoaches & -managers  Teamcoach MA3  Info?
SECRETARIAAT & COMMUNICATIE 
Jeugdbestuur  Algemeen Lid  Info?
PIMS-commissie  Algemeen Lid  Info?
RoCoCo  Algemeen Lid  Info?
RoCoCo  Communicatie Expert  Info?
TECHNISCH HART 
Arbitrage Commissie  Voorzitter  Info?
Mijn Roomburg App
2017-2018 Dames 1 2400x600.jpg 2017-2018 Heren 1 2400x600.png Funkey team blauw 1000x250.JPG ME3 teamfoto.jpg Nieuwroomburgpark_2400x600.jpg Opening_waterveld.jpg Roomburg jongens.jpg
 
Roomburg H1 - Pollux H1

Voor Erwin.

Zondag jongstleden speelden wij onze laatste competitiewedstrijd tegen Pollux. 
Voorafgaand aan het duel vond er een emotioneel afscheid van de geliefde Erwin van Prehn, Roomburger in hart en nieren, plaats. De videotoren waar Erwin zich jarenlang op verschanste is omgedoopt tot ‘Erwin’s Tower’: een mooie herinnering aan de vriend van iedere Roomburger.
Ik heb Erwin maar kort mogen kennen, maar in deze periode ben ik me erg gaan hechten aan de vriendelijkheid die deze goedlachse man met zich meebracht.
Namens Roomburg Heren 1 gaan onze gedachten uit naar familie en nabestaanden.

Na een minuut stilte begon onze zogezegde laatste pot des competitie.

Pollux was een gerijpte antagonist die al decennialang op het enige bergje van de regio, losstaand van ons befaamde park de Bult, huishield. Het zal voorafgaand aan de pot dan ook niet makkelijk zijn geweest om van een significante hoogte boven NAP af te dalen in een landtrog waar menig tegenstander op Yelp laat weten het zeer lastig te vinden er uit te komen mét drie punten. De borst kon dan ook spreekwoordelijk nat gemaakt worden.

Normaal gesproken krijgen twee welpjes van Roomburg als mini’s van de week de mogelijkheid om een wedstrijddag met het Eerste te ervaren. Deze zondag was dat niet anders, maar zat de allergrootste Mufasa van de club ineens ook in de kleedkamer. Bel hem als je gootsteen lekt, bel hem als je oven dingen bevriest in plaats van verwarmt, bel hem als Buurman zijn andere Buurman kwijt is, bel hem als het hek die veld 3 voor veld 1 beschermt ( en vice versa), bel Martin ‘Mufasa’ Ouwekerk.
Met Klus als getuige, werd uw Eerste aangezweept door niemand minder dan de twee coaches. Bavianengebrul en stickgekletter klonk, toen wij voor de laatste maal de kleedkamer verlieten om een vernietigende slag te leveren voor ons auditorium.

De wedstrijd:

Het was het jaar 2018 en de rapen waren gaar: Pollux bonkte op de deur en moest teruggewezen worden.

Tombúr, een man die doelpunten viert op de meest onbenullige manier, lepelde al snel in de pot de 1-0 op het scorebord. Zijn gejuich was verglijkbaar met het gekrijs van een pasgeboren uil: het ging door merg en been. Maar het stond wel 1-0!
Deze vreugde was echter maar van korte duur, want Pollux scoorde de gelijkmaker uit een hoek waar eigenlijk nooit gescoord wordt. Foei JF!
Het zou uiteindelijk nog een lange wedstrijd voor mij worden….

In de rust werd duidelijk dat dit niet de wedstrijd was die het publiek deed watertanden. Mufasa stond met rood aangelopen hoofd met zijn beitel en hamer een gat in de muur de bonken om een Polluxer aan de andere kant met blote handen te fileren. Tombúr stond op dat moment op en maande de man tot rust. Op zijn Tombúrs: ‘Haha, ik was dat varkentje wel ff !’

De tweede helft was niet veel beter dan de eerste: Pollux kwam een aantal maal dicht bij een goal en na de zoveelste bloedcirculatie scoorde ze de 1-2. Dit konden we uiteraard niet over onze kant laten gaan! Mikael Doting, verantwoordelijk voor een subliem aantal doelpunten dit seizoen, scoorde met een lepe strafcorner de gelijkmaker.

Het volgende fragment speelde zich in slow motion af.
Ik hoorde gefladder. Eerst dacht ik dat een bij zijn angel in mijn achterhoofd wilde penetreren, maar ik draaide me om en zag iets anders. In het net waarmee voorkomen moet worden dat ballen naar veld 3 doorschieten zat een vlinder vast. Haar vleugels waren rood met wit en hadden de vorm van de Leidse sleutels. Ik kan me nog herinneren dat ik even volschoot. 
Terwijl ik de vlinder probeerde los te maken fluisterde ze in mijn oor: ‘Psst, kijk uit! De bal komt eraan!’
Ik draaide me om maar het was al te laat. ‘PLOP’ klonk er. Een enorme lichtstraal, afkomstig van het gapende gat tussen mijn benen ( niet te vergissen met iets anders waar u misschien aan denkt ) , verblindde het publiek en de bal rolde er pardoes doorheen. Ik liet de vlinder vrij en hoopte op een stuntje , al was het maar om mijn fouten weg te spoelen.

Daar was hij gelukkig weer: Tombúr dook als een avatar op en scoorde de 3-3.
Pollux kwam niet meer in gelegenheid om mijn hoofd nog roder te laten worden en shoot-outs waren aan de orde.

Die namen wij, zoals elke shoot-outserie die wij de tweede seizoenshelft hadden, doeltreffender dan de tegenstander en zo konden wij u nog iets van sensatie tonen.

Dit was hem dan weer. De laatste wedstrijd van het seizoen. Met knikkende knieën, tranen in de ogen maar met een lach op mijn gezicht neem ik namens Heren 1 afscheid van u. We hebben lief en leed met elkaar gedeeld, vriendschappen zijn ontstaan, barrières zijn doorbroken en ik kan met zekerheid zeggen dat de support die we dit jaar hebben mogen ontvangen – zelfs in Etten Leur en de Warande ! – ‘one of a kind’ is en daar rekenen we ons zeer rijk mee.

Ook zonder onze talloze sponsoren hadden wij nooit zo’n hecht team kunnen opbouwen dat ook nog eens een beetje kan ballen! Sponsoren van het Eerste, hartelijk bedankt en hopelijk tot volgend jaar!

Dan nu nog even kort transfernieuws: de Zac Efron van de club, die overigens nog een schuld heeft open staan bij de ondergetekende, verlaat het nest om elders zijn geluk te beproeven. Ik heb het natuurlijk over Duco de Vries.
Duco, het was een waar genoegen!

Verder wil ik de coaches, manager en fysiotherapeut feliciteren met de behaalde successen en bedanken voor het faciliteren van een topseizoen!
Maurits, Vincent, Fred en Jaco, namens Heren 1 bedankt!

Als laatste wil ik u, mijn trouwe lezer, bedanken voor de in beslag genomen tijd die het lezen van mijn - af en toe - tijdrovende epistels. I'll be back!

Wij zien u graag weer tijdens het begin van de competitie in september en hopen dat u Heren 1 weer net zo hard toe komt juichen als voorheen!

Voor nu tot ziens en tabee,

Jelle F Bentveld
Roomburg Heren 1

PS: volg H1 op snapchat ( roomburgheren1 ) want er komt een leuk zomerprogramma aan waar leuke prijzen mee te winnen zijn!


terug naar vorige scherm

Sportclubs kunnen niet zonder sponsors. Roomburg heeft veel te bieden.
Ook sponsor worden?